Γκέσου Κατερίνα

MSc MA
Νευροαναπτυξιακή Αποκατάστση
Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών
email:
kgesou@simeiotherapy.gr
Τηλέφωνο:
+30 6970 03 39 98

Η Κατερίνα Γκέσου είναι απόφοιτος του BSc Occupational Therapy, Queen Margaret University  αλλά και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) με ειδικότητα Ειδική Φυσική Αγωγή.  Συνέχισε την εξειδίκευσή της με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Ο πρώτος προέρχεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κινησιολογία» ΤΕΦΑΑ Σερρών όπου ασχολήθηκε με την επίδραση της Ηλεκτρικής Διέγερσης στην κόπωση των μυών του θέναρος ενώ ο δεύτερος από το Special Inclusive Education European University of Cyprus όπου ασχολήθηκε με την Αξιολόγηση της κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων μέσω της Ψυχοκινητικής από παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.  

Σε επίπεδο επιμόρφωσης έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της Αισθητηριακής  Ολοκλήρωσης ενώ το προσωπικό της portfolio περιλαμβάνει το Σεμινάριο εκμάθησης βρεφικής κολύμβησης, το σεμινάριο Ψυχοκινητικής- Μουσικοκινητικής Αγωγής Ε.Κ.Π.Α και το σεμινάριο Ελληνικής Εταιρείας Halliwic. Swimming and Therapy for People with Special needs. Επίσης έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα σπουδών επαγγελματικών τμημάτων εκμάθησης γιόγκα διάρκειας 216 ωρών με ειδίκευση στην παιδική γιόγκα. 

Είναι εξειδικευμένη  στις μεθόδους PECS και TEEACH, στις Κοινωνικές Ιστορίες, σε μεθόδους Διαχείρισης Συμπεριφοράς ΑμΕΑ, στην Κινητική Μάθηση και στην  Προσέγγιση του Γνωσιακού Προσανατολισμού στην καθημερινή εκτέλεση Έργου CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance). 

Από το 2005 ως το 2018 εργάστηκε ως εξωτερική συνεργάτης σε νηπιαγωγεία και δομές ΑΜΕΑ οργανώνοντας προγράμματα Ψυχοκινητικής και Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας σε παιδιά με δυσκολίες στην κίνηση. Από το 2007 παραδίδει κατ οίκον εξατομικευμένα προγράμματα Κινητικής Παρέμβασης, Εργοθεραπείας αλλά και Υδροθεραπείας σε συνεργασία με ιδιωτικά και δημόσια κολυμβητήρια της πόλης και από το 2012-2017 παρείχε εκπαιδευτική παράλληλη στήριξη σε παιδιά με  Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και σύνδρομο Down, ενώ παράλληλα υπήρξε εξωτερική συνεργάτης σε ιδιωτικό Κέντρο Φυσιοθεραπείας όπου και άρχισε να εξειδικεύεται στην παιδιατρική Εργοθεραπεία. Από το 2017-2022 εργάστηκε σε μεγάλα Κέντρα Αποκατάστασης πλαισιώνοντας το τμήμα Εργοθεραπείας ενηλίκων, ενώ διετέλεσε ταυτόχρονα υπεύθυνη του αντίστοιχου Παιδιατρικού τμήματος τους. Από το 2021 εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στο Παιδιατρικό Κέντρο Θεραπειών «Εξέλιξης» της Έλενας Κούνδουρου ενώ επίσης συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ως διδάσκουσα. 

Η συνεργασία με την Έλενα Κούνδουρου  αναπτύχθηκε και ωρίμασε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «σημείο».  

Από την αρχή της καριέρας της ως τώρα δεν έχει σταματήσει να επιμορφώνεται, ενώ το ασταμάτητο πάθος και η αγάπη της για την Εργοθεραπεία παραμένουν η κινητήριος δύναμη για να συνεχίζει τη Δια Βίου εκπαίδευση της.