Κούνδουρου Έλενα
Η Έλενα Κούνδουρου σπούδασε εργοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Karolinska Institute of Stockholm, όπου εξειδικεύτηκε επιπλέον στην νευρολογική αποκατάσταση. Από το 2000 ως το 2004 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρο αποκατάστασης, γραφεία ειδικών θεραπειών και κατ οίκον θεραπείες, ενώ άρχισε παράλληλα να εξειδικεύεται στην παιδιατρική εργοθεραπεία και ακόμα πιο ειδικά στον αυτισμό. Από το 2005 έως το 2008 διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος εργοθεραπείας σε μεγάλο κέντρο αποκατάστασης. Το 2005 δημιούργησε το κέντρο εργοθεραπείας “εξελιξις” το οποίο διατηρεί ως σήμερα με κύριο ενδιαφέρον την αποκατάσταση νευρολογικών και αναπτυξιακών διαταραχών σε παιδιά. Το 2014 το κέντρο εργοθεραπείας “εξελιξις” έκανε συστέγαση και μόνιμη συνεργασία με το Κέντρο Λογοθεραπείας, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις παροχές στους πελάτες του. Η συνεργασία αυτή αναπτύχθηκε και ωρίμασε, με αποτέλεσμα τα δύο κέντρα να ενωθούν με καινούριο όνομα και να δημιουργηθεί το κέντρο ειδικών θεραπειών «σημείο».
Εκτός από τα παραπάνω, είναι επόπτρια φοιτητών και πτυχιούχων εργοθεραπείας, μέλος της διεπιστημονικής ομάδας πολλών νηπιαγωγείων στη Θεσσαλονίκη και μέλος του Πανελήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Επίσης, συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, σε διάφορους ρόλους μέσα στο τμήμα εργοθεραπείας, όπως αυτό της διδάσκουσας μαθημάτων, της υπεύθυνης καθηγήτριας πρώτου έτους και της υπεύθυνης πρακτικής άσκησης. Είναι εξειδικευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, στην όραση, στις μεθόδους PECS και TEEACH, στις Κοινωνικές Ιστορίες, σε μεθόδους Διαχείρισης Συμπεριφοράς ΑμΕΑ, στην Κινητική Μάθηση, στην PNF, στο Functional Tone Management, τη Θεραπεία με τη βοήθεια Ζώων, στην θεραπεία με τεχνικές τσίρκου και σε πολλές άλλες μεθόδους. Το 2020 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της (MSc) στην αποκατάσταση με κατεύθυνση την νευροαναπτυξιακή παιδιατρική αποκατάσταση στο πανεπιστήμιο Oxford Brooks της Αγγλίας .
Από την αρχή της καριέρας της ως τώρα δεν έχει σταματήσει να επιμορφώνεται, ώστε οι καιροί να μην την ξεπερνάνε και αντιμετωπίζει την εργοθεραπεία με άσβεστο πάθος, αγάπη και υπευθυνότητα.