Κουνελάκης Μάνος

Λογοθεραπευτής
email:
Τηλέφωνο:

Ο Κουνελάκης-Δάγγας Εμμανουήλ είναι απόφοιτος του τμήματος λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου. Το θέμα της πτυχιακής του εργασίας ήταν μία Πολυπαραγοντική προσέγγιση στη Δυσπραξία σε επίπεδο διάγνωσης και μελέτη περιστατικού. 

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Λογοθεραπευτής από το 2019. Έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη σε πλαίσιο νηπιαγωγείου και Γυμνασίου από το 2018-2022. Το 2021 ξεκίνησε να εργάζεται ως λογοθεραπευτής στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ”Σημείο”. 

Έχει γνώσεις διαφόρων μεθόδων που στοχεύουν στην πληρέστερη παρέμβαση των Αναπτυξιακών Διαταραχών, όπως Εντατική Αλληλεπίδραση, SIMATA, Κοινωνικές Ιστορίες, ΜΑΚΑΤΟΝ. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί εποπτικούς κύκλους αναπτυξιακής λογοθεραπείας από το 2020. 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων όπως, Η εργαζόμενη μνήμη και η σημασία της στη λειτουργικότητα, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή αυτή η άγνωστη, Η Δυσπραξία και οι επιπτώσεις της στη λειτουργικότητα την ομιλία και το λόγο, Το παιδί με δυσκολίες στην αισθητητριακή επεξεργασία, Αφηρημένη Σκέψη, Σημασιολογικά Δίκτυα, Παιχνίδι, SFT- Solution Focused Therapy, Νευρομυική Περίδεση-ΤΑΡΕ. 

Η παρέμβασή του είναι  ανθρωποκεντρική ακολουθώντας έναν όσο πιο φυσικό τρόπο με στόχο την ολιστική προσέγγιση και τη λειτουργικότητα του παιδιού στην καθημερινότητα του. Σα θεραπευτής πιστεύει στη σημαντικότητα και στο νόημα της θεραπείας ως υποστηρικτή  που πλαισιώνει την ανάπτυξη του παιδιού με σεβασμό στις δυνατότητες και στη προσωπικότητά του. 

Συνεχίζει να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται συνεχώς σχετικά με την επιστήμη της λογοθεραπείας.