Τεληγιαννίδου Αγγελική

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
Email:
gteligiannidou@simeiotherapy.gr
Τηλέφωνο:
+30 6936 55 98 90

Η Τεληγιαννίδου Γκέλυ είναι απόφοιτος του τμήματος λογοθεραπείας της σχολής Επαγγελμάτων Υγεία και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας έχει διεξάγει πιλοτική εφαρμογή του τεστ TOPL 1 στον Ελληνικό πληθυσμό 

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Λογοθεραπεύτρια από το 2007.  Απο το 2008 διατηρεί το Κέντρο Λογοθεραπείας με την Μαρία Τσιμουρδάγκα. Διετέλεσε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα κοχλιακών εμφυτεύσεων της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου Αχέπα στη Θεσσαλονίκη, απο το 2008 έως και το 2012.  

Το 2014 ξεκίνησε η συνεργασία με το Κέντρο Εργοθεραπείας «Εξέλιξις»,  η οποία οδήγησε στη δημιουργία του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Σημείο». 

Έχει εξειδικευτεί στις μεθόδους Lidcombe, Νευρολειτουργικής Αναδιοργάνωσης, Εντατικής Αλληλεπίδρασης, Palin PCI, Π.Εξ.Κ.Σ.Ε. (Επίπεδο 1). Είναι πιστοποιημένος χορηγητής της Δοκιμασίας φωνητικής και φωνολογικής εξέλιξης  (Π.Σ.Λ., 1995), του σταθμισμένου εργαλείου γλωσσικής αξιολόγησης Λογόμετρο καθώς και του Αναπτυξιακού Προφίλ Μοντέλου Επικοινωνίας: Μοντέλου των Κύκλων. 

Συμμετείχε στο εργαστήριο (25 ωρών) με θέμα: Προβλήματα που εμφανίζονται στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού λόγου, σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής γλώσσας. Η αξιολόγηση, η διάγνωση και η αντιμετώπισή τους. (Λεβαντή Ειρήνη, 2014). 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων όπως Τραυλισμός στην παιδική ηλικία, Αξιολόγηση – Θεραπευτική Παρέμβαση Διαταραχών Φωνής, Λογοθεραπευτικό Μασάζ, Όραση και Μάθηση, Όραση και Αυτισμός, Παιδικό Ιχνογράφημα, Messy Play: Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, Treatment of Feeding Disorders: The Role of Oral Motor/Oral Sensory Treatment κ.α. 

Έχει ολοκληρώσει το Διεθνώς Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Hanen για  Επαγγελματίες Πρώτης Παιδικής Ηλικίας: Hanen “Teacher Talk” (Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ’22-’23). 

Τέλος έχει δημοσιεύσει σε μορφή e-poster στο 13ο Διεθνές Συνέδριο Κοχλιακών Εμφυτευμάτων (Μόναχο, Γερμανία 18-21 Ιουνίου 2014) την ερευνητική της εργασία με θέμα “Comparison of speech discrimination and comprehension of cochlear implant users: computer produced speech versus live voice 

Συνεχίζει να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται συνεχώς σχετικά με τις νέες επιστημονικές μεθόδους και εξελίξεις που αφορούν την επιστήμη της λογοθεραπείας.